ČLÁNKY

Nejvíce jsou prozkoumány účinky probiotik v souvislosti s potížemi se zažívacím traktem.  Je i doložen jejich účinek v prevenci průjmu souvisejícího s antibiotiky. Probiotika mohou pomáhat u dětí v prevenci alergie, v prevenci různých krčních infekcí, které jsou časté hlavně u dětí navštěvujících školky, tedy v období, kdy dozrává jejich imunitní systém.

Mikrobiální složení, střevního a kožního mikrobiomu má důležitou roli v patogenezi alergických onemocnění

Pro jednotlivá alergická onemocnění byl proveden velký počet klinických studií s použitím různých probiotických kmenů. Byl testován vliv podávání probiotik u následujících onemocnění: alergická rýma, alergické astmaatopická dermatitidapotravinová alergie a gastrointestinální alergie.

 

Udržování rovnováhy zdravé střevní flóry - komplexního společenstva mikroorganizmů, které žijí v zažívacím traktu - je zásadní, ale stále přehlíženou složkou lidského zdraví. I když nástup antibiotik prodloužil věk dožití, naše nadměrné a často zbytečné používání těchto léků má nepříznivé a dlouhodobé zdravotní důsledky.

Naše střevní mikroflóra žije v tlustém střevě a je domovem nejrozmanitějších bakterií. Je to proto, že na rozdíl od jiných částí těla je náš trávicí trakt otevřený ekosystém, který je více vystavený vnějšímu prostředí než kterákoli jiná část těla.

V našich střevech se nachází ekosystém, který se skládá z biliónů bakterii různého druhu. Ale ne všechny bakterie jsou pro naše tělo škodlivé. Žijí v něm i prospěšné bakterie, jejichž funkcí je péče o imunitní systém, boj proti onemocnění a škodlivým bakteriím, podpora tvorby buněk a zdravé trávení.

Sledujte nás

Green-Swan Pharmaceuticals
 
Přípravky pro zdraví Vaše a Vašich blízkých nabízíme v lékárnách pod značkou GS již 20 let. Jako farmaceutická společnost dbáme na nejvyšší kvalitu našich výrobků.
Přípravky proto obsahují vyvážené a ověřené množství aktivních složek v nejvyšší farmaceutické kvalitě a jsou založeny na nejnovějších farmaceutických poznatcích.
Kontakt

© 2020 GS Superky. All Rights Reserved.